Kantarellsoppa

Soppa på svamp är både nyttigt och gott.

Ingredienser

  • 1 liter färska kantareller
  • 4 färska lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk vetemjöl
  • ½ tsk curry
  • 5 dl svampbuljong
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 1-2 msk sherry
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och skär löken och svampen i ganska jämnstora bitar. Fräs först svampen i smör i en rymlig kastrull . Rör sedan ner löken och låt den fräsa med curryn i ca 5 min på svag värme. Rör i mjölet och späd med buljong och mjölk. Låt soppan sjuda ca 10 min.
    2. Rör ner grädden och smaksätt med sherry, salt och peppar.
    3. Servera med rostat knäckebröd och en kryddig ost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Kantareller
    Det gyllene guldet i skogen... Denna underbara svamp, det vattnas i mu...

    Kräftans vänkrets
    August Strindberg var en av oss, dvs. kräftälskare. När han i ”Trefa...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben