Kantarellsoppa

Serverar: 4 portioner

Underbar mustig och god soppa med smak av vilt!

Ingredienser

  • 1 gul hackad lök
  • Ca 200 g förvällda kantareller
  • Ca 200 g renkött, oxkött eller älgskav
  • 2 msk smör
  • 2 msk mjöl
  • 1 l buljong (från tärning går bra)
  • 1 msk soja
  • 1 tsk timjan
  • 2 dl crème fraiche
  • Instruktioner

    Fräs lök, svamp och kött i smöret. Rör ner mjölet. Späd med buljongen och tillsätt soja, timjan och crème fraiche. Sjud soppan ca 5 minuter. Servera med något gott bröd att suga upp den goda soppan med.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Kantareller
    Det gyllene guldet i skogen... Denna underbara svamp, det vattnas i mu...

    Kräftans vänkrets
    August Strindberg var en av oss, dvs. kräftälskare. När han i ”Trefa...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben