Kantarellsoppa

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 40 minuter

Jättegod soppa,man kan ta vilken svamp som helst(ätbar)

Ingredienser

  • 400- 500 g kantareller
  • 1 bit rotselleri
  • 1 gul lök
  • ½ purjolök
  • 1-2 msk smör
  • 2 msk mjöl
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 4 dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Skala rotsellerin och löken och finhacka dem. Skölj och strimla purjolöken. Fräs rotselleri och den gula löken i smör i en lite större kastrull. Strö över mjölet. Rör om. Späd med buljongen. Låt koka tills grönsakerna är mjuka ca 20 minuter. Skölj och skiva svampen. Lägg dem i soppan tillsammans med purjolöken. Tillsätt mjölken. Låt koka i 10 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Ät något gott bröd till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Kantareller
    Det gyllene guldet i skogen... Denna underbara svamp, det vattnas i mu...

    Kräftans vänkrets
    August Strindberg var en av oss, dvs. kräftälskare. När han i ”Trefa...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben