Kantarellsoppa med messmör

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Superenkel och god kantarellsoppa, men går även att göra på blandsvamp tex. Toppa med skivad färsk salladslök så blir det extra gott.

Ingredienser

  • 6 dl färska kantareller eller blandsvamp
  • 2-3 schalottenlökar
  • 2 dl vitt vin
  • 2 buljongtärningar (svamp eller kalv)
  • 6 dl vatten
  • 3 msk mjöl
  • 3 dl grädde
  • ½ -1 dl messmör
  • Timjan
  • Vitpeppar
  • Salt
  • Instruktioner

    Dela svampen i mindre bitar och stek dem i smör, i den gryta du tänker göra soppan i. Krydda med salt och peppar efter smak. Finhacka schalottenlöken och låt den fräsa med svampen en stund. Häll i det vita vinet och koka ihop. Red med mjölet och späd med ungefär hälften av vattnet, koka upp. Häll på resterande vatten, grädden, buljongtärningarna och messmör efter smak. Jag personligen vill att den precis ska anas. Smaka av med salt, vitpeppar och timjan. Jag använder ganska mycket vitpeppar så det blir lite bett i den.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben