Kardemummakyckling med honungsyoghurt

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En smarrig kycklingrätt

Ingredienser

  • 1 kg kycklinglår
  • 4 msk rapsolja
  • 1 msk soya
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 kg potatis
  • Rapsolja
  • Salt
  • Honungsyouhurt
  • 3 dl turkisk youghurt
  • 2 msk honung
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk kanel
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Blanda olja, soya och kardemumma i en stor skål. Lägg ner kycklinglåren och rör om ordentligt. Låt stå en liten stund. Har man möjlighet kan man lägga kycklingen i marinaden kvällen innan.
    3. Fördela sedan kycklingen och marinaden i en ugnsfast form
    4. Tvätta potatisen och dela den sedan i klyftor. Lägg i en ugnsfast form och ringla över olja och salta.
    5. Ställ in kycklingen och potatis i ugnen ca 30 minuter.
    6. Blanda yughurten med pressad vitlök, honung och resten av kryddorna. Ställ i kylen medan övrigt blir klart.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mafia 17 juni 2012

    Trodde aldrig att det skulle vara så gott med kardemumma och kanel i maten. Supergott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben