Kavring

Serverar: 1 portioner

Ett mycket gott och saftigt bröd som bara är att röra ihop och ställa i ugnen.

Ingredienser

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 3 dl rågsikt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1,5 dl sirap
  • 2,5 dl filmjölk
  • Linfrön
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, bikarbonat och linfrön, tillsätt fil och sirap. Blanda noga (ej elvisp)
    2. Häll upp smeten i en smörad form. Grädda 60 minuter på 180 grader.

    Liknande recept

    5
    1 h 40 min
    2
    4
    5
    2 h 30 min
    6
    3

    Kommentarer (1)

    Anette65 19 januari 2010

    Ett mycket gott bröd. Tog dock lite mindre sirap.

    Relaterade Artiklar

    Tilltugg till barnen!
    Visst ska barnen också ha lite gott att tugga på före maten, anting...

    Sill, sill, sill
    Sill hör verkligen sommaren till. Finns det något bättre än sill, nypo...

    Sillfavorit!
    Detta är en riktig sillfavorit, alltid lika uppskattad. Förutom att de...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben