Kinesisk fläskgryta

Serverar: 4 portioner

OBS! Glöm inte bort den krossade ananasen i salladen.

Ingredienser

  • 6 hg grytbitar av fläsk
  • 3 msk smör eller margarin
  • 2 msk honung
  • 2½ dl stark tärningsbuljong
  • 3 msk kinesisk soja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ dl vitt eller rött vin
  • ½ dl skållad sötmandel
  • Salt
  • Ris
  • 2½-3 dl långkornigt ris
  • 5-6 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • ½ g saffran, stött med lite salt
  • 1 msk smör eller margarin
  • Sallad
  • Finstrimlad isbergssallad
  • Krossad ananas
  • Instruktioner

    Strimla köttbitarna, hetta upp matfettet och låt honungen smälta in, bryn köttet i detta. Lägg över köttet i en gryta. Koka ur stekpannan med buljongen och häll skyn över köttet. Salta efter behag. Krydda med soja, paprika och vitlök. Tillsätt vinet och låt småputtra under lock på svag värme ca 30 minuter, köttet ska bli riktigt mört. Koka riset i 18 minuter i saltat vatten. Rör ut det finmortlade saffranet i det smälta matfettet och vänd ner det i det färdigkokta riset. Klyv mandeln och stek den. Strö den över köttet före serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben