Kladdig chokladkaka

Skall alltså vara kladdig inuti. Förödande god.

Ingredienser

  • 100 g smält smör
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 4 msk kakao
  • 1½ dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa en 1½-liters form med löstagbar botten. Rör samman alla ingredienserna utom smöret. Tillsätt smöret och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 35 minuter. Stjälp upp kakan försiktigt och låt den kallna. Vispad grädde är gott till.
    2. Kakan går bra att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Baka smalt!
    Visst kan man baka smalt också! Det finns dessutom recept som blir rik...

    Öresundsfilen är här
    Lagom tills det är dags för löpning, cykling, inlines och promenad på...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben