Klar kinesisk soppa med potatis och fläskfilé
Gott med en värmande soppa i höstkylan, denna soppa lagas på tradiotionellt kinesiskt sätt med soja, risvinsvinäger, och lite sesamolja.
Ingredienser
1 liter hönsbuljong
2 tärnade stora potatisar
2 msk risvinsvinäger
125 g strimlad fläskfilé
2 msk maizena
4 msk vatten
1 msk kinesisk soja
1 tsk sesamolja
1 morot i fina strimlor
1 tsk hackad färsk ingefära
3 tunt skivade salladslökar
1 strimlad röd paprika
225 g bambuskott, väl avrunna
Ev 1 hackad röd chilifrukt
Ev 1 tsk kajennpeppar
Instruktioner
- Häll buljongen, potatisen och 1 matsked av risvinsvinägern i en soppkastrull och koka upp. Minska värmen och låt det småkoka.
- Rör ut maizenamjölet i vatten i en liten skål och rör sedan ner blandningen i soppkastrullen. Låt alltsammans koka upp under omrörning tills blandningen tjocknat. Minska värmen och låt småkoka.
- Lägg den strimlade fläskfilén i en grund skål och häll över resten av risvinägern, sojan och sesamoljan. Blanda ner fläskfilén och marinaden, morotsstrimlorna och den hackade ingefäran i kastrullen och koka ca 10 minuter. Rör ner paprikan, löken och bambuskotten. Smaka av om du vill ha lite hetare smak tillsätt 1 hackad röd chilifrukt och 1 tsk kajennpeppar. Låt koka i ytterligare 5 minuter och servera genast.
Liknande recept
Kommentarer (0)