Klar kinesisk soppa med potatis och fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Gott med en värmande soppa i höstkylan, denna soppa lagas på tradiotionellt kinesiskt sätt med soja, risvinsvinäger, och lite sesamolja.

Ingredienser

  • 1 liter hönsbuljong
  • 2 tärnade stora potatisar
  • 2 msk risvinsvinäger
  • 125 g strimlad fläskfilé
  • 2 msk maizena
  • 4 msk vatten
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 morot i fina strimlor
  • 1 tsk hackad färsk ingefära
  • 3 tunt skivade salladslökar
  • 1 strimlad röd paprika
  • 225 g bambuskott, väl avrunna
  • Ev 1 hackad röd chilifrukt
  • Ev 1 tsk kajennpeppar
  • Instruktioner

    1. Häll buljongen, potatisen och 1 matsked av risvinsvinägern i en soppkastrull och koka upp. Minska värmen och låt det småkoka.
    2. Rör ut maizenamjölet i vatten i en liten skål och rör sedan ner blandningen i soppkastrullen. Låt alltsammans koka upp under omrörning tills blandningen tjocknat. Minska värmen och låt småkoka.
    3. Lägg den strimlade fläskfilén i en grund skål och häll över resten av risvinägern, sojan och sesamoljan. Blanda ner fläskfilén och marinaden, morotsstrimlorna och den hackade ingefäran i kastrullen och koka ca 10 minuter. Rör ner paprikan, löken och bambuskotten. Smaka av om du vill ha lite hetare smak tillsätt 1 hackad röd chilifrukt och 1 tsk kajennpeppar. Låt koka i ytterligare 5 minuter och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben