Klick bullar

Serverar: 28 portioner

Gott på kaffebordet

Ingredienser

  • 3 dl kall mjölk
  • 30 g jäst
  • 150 g rumsvarmt smör eller margarin
  • ½ dl socker
  • ca 8 dl vetemjöl
  • 3 msk hackad sukat
  • 3 msk hackade syltade apelsinskal
  • 1 dl russin
  • Pensling och garnering
  • 1 ägg
  • pärlsocker
  • Instruktioner

    Lös upp jästen i den kalla mjölken tillsätt därefter matfettet klickvis och sockret blanda ner vetemjölet och sist frukten arbeta snabbt samman till en deg klicka ut degen i aluminiumbakformar med hjälp av två vattensköljda skedar. Ställ bullarna att jäsa knappt dubbel storlek ca 1 ½ timme. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker grädda i 8 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    "Övernattande" fruktostbullar
    Sommartid har man kanske en del övernattande gäster. Doften av nyba...

    Bagels & Grissini
    Bagels har verkligen blivit en bestseller här i Sverige. Har du inte m...

    Kanelbullar på stranden
    Jag har inga statistiska belägg men ändå en mycket stark känsla av att...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben