Kokt majs

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

Kanske inte för finfesten, men passar bra som förrätt för en mysig hemmakväll.

Ingredienser

  • 2 majskolvar, helst färska
  • 2 liter vatten
  • 2 krm salt
  • salt
  • rumsvarmt smör till servering
  • Instruktioner

    1. Skala och skölj majsen. Skär av stammen. Koka upp och låt koka i 15-25 minuter beroende på hur mogen majsen är.
    2. Servera tillsammans med ett saltkar och smör som man smörjer in majsen i. Antingen äter man rakt av eller så skär man bort majsen innan serveringen.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    4
    3 h 30 min
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Polenta
    Polenta är det italienska namnet för majs. Polenta är ett grovt gul...

    Sallader
    Sallader av olika slag passar bra i sommarköket, som ibland är lite sk...

    Maten här och där
    Det är inte bristen utan substituten som får att längta efter maten dä...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben