Konjakssyltade lingon

En lingonsylt i vuxensmak. Gott till vilt, fågel och oxstek.

Ingredienser

  • 1 kg (2 liter) lingon
  • 4 dl vatten
  • 1 kanelstång
  • 1 kg syltsocker
  • 1 dl konjak
  • Instruktioner

    1. Skölj och rensa bären. Häll vattnet i en gryta och koka upp. Lägg i bären och kanelstången och koka under lock i 5 minuter. Tillsätt syltsockret och koka i ytterligare 2 minuter.
    2. Tag grytan från värmen och rör i konjaken. Rör tills det svalnat, annars flyter bären upp. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förvara svalt. Fungerar även med frostnupna rönnbär, men koka då i 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben