Kornkex med kummin

Trevliga kex som passar utmärkt till goda ostar.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 1 dl kornmjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk kummin, stött i mortel
  • 1 tsk salt
  • 1 äggvita
  • 1 dl filmjölk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda smör, kornmjöl, grahamsmjöl, kummin och salt i en bunke till en grynig massa. Tillsätt äggvitan och filmjölken och blanda till en lös deg. Låt degen vila i kylskåp i ca 30 minuter.
    3. Tag degen ur kylen och kavla ut den på ett bakplåtspapper. Då är det lätt att föra över den hel på plåten för att sedan sporra ut kexen eller skära med kniv direkt på plåten med bakplåtspapperet under.
    4. Grädda i ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben