Krabba Thermidor

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Hummer Thermidor är en vanlig rätt på fiskrestauranger. Men det går också att göra en festlig Thermidor på krabba som ju är betydligt billigare. Thermidor är i princip en stuvning med mjölk och grädde. Rätten är mycket mäktig, så varje portion behöver inte vara så stor.

Ingredienser

  • Olivolja (vanliga, inte Extra Virgin)
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 dl brödsmulor, vitt bröd
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • ½ dl matlagningsgrädde
  • ½ dl kokta skalade räkor
  • 300 g krabbkött, färsk eller burk
  • 50 g parmesanost, riven
  • Instruktioner

    1. Stek den hackade löken i lite olivolja på svag värme så att löken inte bränns. Rör om då och då. Detta ska ta cirka 10 minuter. Medan löken steker, bryn brödsmulorna gyllenbruna i en annan panna i lite olivolja. När de är färdiga, ta av från värmen och ställ åt sidan. När löken är genomskinlig, tillsätt lite mer olivolja och rör ned vetemjölet. Låt detta bryna i 1 minut medan du rör om. Tillsätt mjölken under omröring och låt koka i 2 minuter. Ta bort från värmen och tillsätt grädden. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt krabba och räkor under försiktig omröring. Förvärm grillen i ugnen. Häll upp krabbblandningen i 4 ugnsfasta skålar. Sprid ut ett lager med brödsmulor på varje. Toppa med en ordentlig omgång parmesanost. Grilla i några minuter eller tills osten smälter och är guldbrun.
    2. Servera med små skalade kokta färskpotatisar och en blandsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben