Kräftsoppa

Serverar: 3-4 portioner

Passande bjudsoppa, både som ensamrätt eller förrätt, eftersom man kan förbereda dagen innan.

Ingredienser

  • 2 msk margarin
  • 2 stora morötter
  • 2 msk vetemjöl
  • 8 dl vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 400 g kräftost
  • 1 burk creme fraiche
  • 1 burk färdigskalade kräftstjärtar
  • Svartpeppar
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Grovriv morötter och fräs detta tillsammans med margarinet och vetemjölet. Späd med vatten, tillsätt buljongtärningar och lite svartpeppar. Låt blandningen puttra en liten stund. Tillsätt kräftost och creme fraiche. Låt puttra ytterligare en stund.
    2. HIt kan rätten tillagas, gärna dagen innan.
    3. Innan serveringen, koka upp soppan, tillsätt kräftstjärtarna och den finskurna dillen. Låt bli genomvarmt. Får ej koka för då blir kräftstjärtarna sega.
    4. Servera med ett vitlöksbröd eller annat gott bröd.

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    4-6
    7
    5
    15 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    cissilisa 20 november 2011

    Mycket god och uppskattad förrätts-soppa! Denna satsen blev lagom till 8 pers som förrätt. Jäätesmidig att förbereda och bara avsluta strax innan servering. Kommer lagas igen!

    Relaterade Artiklar

    Kräftdax!
    Äntligen är det dags för kräftor! Även om man nu för tiden kan köpa kr...

    Insjökräftan
    Kräftan är släkt med hummern och havskräftan men är mycket mindre. Sig...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben