Kräftsoppa

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 20 minuter

God, lättlagad soppa som kan användas antingen som förrättt eller huvudrätt men då tillsammans med ett gott bröd.

Ingredienser

  • 3-4 rivna morötter
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 msk margarin
  • 1 liter vatten
  • 2-3 fiskbuljongtärningar
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 pkt kräftost (400 g)
  • 1 burk creme fraiche
  • 3 dl vispgrädde
  • svartpeppar
  • 1-2 pkt dill
  • 500 g kräftstjärtar (minst, gärna mer)
  • Instruktioner

    1. 1. Fräs de rivna morötterna tillsammmans med vitlöken i 3 minuter. 2. Pudra över vetemjölet och häll därefter i vattnet och fiskbuljongen. 3. Häll i kräftosten, creme fraiche, vispgrädde och dill. Låt koka upp och smaksätt med svartpeppear. 4. Lägg i kräftstjärtarna men låt dem inte koka.
    2. Serveras med vitt bröd och en stark ost.

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    4-6
    7
    5
    15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Kräftdax!
    Äntligen är det dags för kräftor! Även om man nu för tiden kan köpa kr...

    Insjökräftan
    Kräftan är släkt med hummern och havskräftan men är mycket mindre. Sig...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben