Kryddad kål

Serverar: 4 portioner

Smak och färg med Indisk vegetarisk mat.... Kryddad kål är lätt att variera. Byt ut övriga grönsaker efter tillgång och säsong! Gott som tillbehör till lamm- eller kycklingrätter.

Ingredienser

  • 1/2 vitkålshuvud, ca 3/4 kg
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 1 grön paprika
  • 2 msk majsolja
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk spiskummin, malen
  • 1/2 tsk gurkmeja
  • 2 dl vatten
  • 1 tomat
  • Instruktioner

    1. Skär kålen i tunna strimlor. Skala och hacka löken. Skala och hacka morötterna. Kärna ur paprikan och skär den i strimlor.
    2. Hetta upp oljan till medelvärme i en gryta. Lägg i löken och fräs den i 2 minuter i oljan. Lägg i kålen, morötterna och paprikan. Krydda med salt, spiskummin och gurkmeja. Häll på vattnet och låt grytan koka upp.
    3. Koka grytan på svag värme med locket på i 10 minuter. Skär tomaten i bitar och lägg ner den i grytan. Koka grytan i ytterligare 2 minuter tills kålen är mjuk.
    4. Servera grytan het.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Extra julig mat!
    Köttbullar, skinka, gröt och lutfisk känns juliga bara man säger namne...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben