Smak och färg med Indisk vegetarisk mat....
Kryddad kål är lätt att variera. Byt ut övriga grönsaker efter tillgång och säsong! Gott som tillbehör till lamm- eller kycklingrätter.
Ingredienser
1/2 vitkålshuvud, ca 3/4 kg
1 gul lök
2 morötter
1 grön paprika
2 msk majsolja
1 tsk salt
2 tsk spiskummin, malen
1/2 tsk gurkmeja
2 dl vatten
1 tomat
Instruktioner
- Skär kålen i tunna strimlor. Skala och hacka löken.
Skala och hacka morötterna. Kärna ur paprikan och skär den i strimlor.
- Hetta upp oljan till medelvärme i en gryta.
Lägg i löken och fräs den i 2 minuter i oljan.
Lägg i kålen, morötterna och paprikan.
Krydda med salt, spiskummin och gurkmeja.
Häll på vattnet och låt grytan koka upp.
- Koka grytan på svag värme med locket på i 10 minuter.
Skär tomaten i bitar och lägg ner den i grytan.
Koka grytan i ytterligare 2 minuter tills kålen är mjuk.
- Servera grytan het.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Extra julig mat!
Köttbullar, skinka, gröt och lutfisk känns juliga bara man säger namne...