Kyckling med gult ris

En god vardagsrätt

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 900 g kycklinglår med skinn
  • 1 citron, saft av
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 krm vitpeppar, nymald
  • 2 gula lökar
  • 1 grön paprika
  • ½ dl olivolja
  • ½ g saffran
  • 2 lagerblad
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 6 dl vatten
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 3 dl långkornigt ris
  • (cayennepeppar)
  • Instruktioner

    1. Hacka vitlöken. Lägg kycklinglåren i en skål och vänd ihop med vitlök och pressad citron. Krydda med salt och peppar. Täck med plastfolie och ställ i kylskåpet 2-3 timmar.
    2. Skala och hacka löken och strimla paprikan. Klappa kycklinglåren torra, hetta upp oljan i en stor gryta och bryn dem runt om.
    3. Lägg i lök och paprika och stek under omrörning några minuter tills löken mjuknat. Häll i citronsaft och vitlök från marinaden, rör i saffran och lagerbladet. Lägg i buljongtärning, häll på vatten och vitt vin. Koka upp.
    4. Koka 5 minuter, rör i riset och låt koka under lock tills riset är kokt och kycklinglåren färdiga. Servera direkt ur grytan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Kokosmjölk
    Kokosmjölk är en basingrediens i det asiatiska köket, att vara utan...

    Gräddig timjankyckling
    Gräddig timjankyckling Precis som tidigare är den perfekt i kall mat...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben