Kyckling med soltorkade tomater och svarta oliver

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Jag älskar att laga mat

Ingredienser

  • 4 kycklingfileer
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk olja
  • 2 msk matlagningsgrädde
  • 1 msk kycklingfond
  • 6 soltorkade tomater i strimlor
  • ½ tsk torkad rosmarin
  • ½ tsk sambal oelek
  • 10 st svarta oliver utan skärnor
  • 1 tsk basilika
  • Instruktioner

    Blötlägg de soltorkade tomaterna i vatten ca 20 min. Hetta upp olja i en stekpanna med lock. Krydda kycklingfileerna med salt och peppar och bryn dem fint. Häll på vatten , grädde och kycklingfond. Tillsätt de strimlade tomaterna, rosmarin och sambal oelek och låt puttra på svag värme under lock ca 15 minuter. Rör i skivade oliver och basilika. Servera med kokt ris och en grönsallad till 3,5 points

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    viralottan 9 mars 2009

    Hej! Det här låter gott. Men jag undrar hur mycket vatten det ska vara? Har hittad jättemånga recept som ser smaskiga ut bland dina recept. Tack så mycket Viralottan

    Relaterade Artiklar

    Potatis - möjligheternas rotfrukt
    Potatis har fått oförtjänt dåligt rykte de senaste åren. Hederlig pota...

    Sallader
    Sallader av olika slag passar bra i sommarköket, som ibland är lite sk...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben