Kycklingbitar med yoghurtsås
Receptet är för 8-10 personer.
Ingick i dotterns studentbuffé. 1,5 kg filé var nog lagom till 30 personer.
I övrigt bjöd vi på:
- minipizzor
- potatissallad,
- 1 kötträtt
- 2 såser,
- mozzarellatallrik,
- chark-tallrik,
- osttallrik
- två desserter
- kaffe&tårta + bullar
Jag marinerade kycklingen i örtblandningen några timmar innan jag stekte och stekte upp det dagen innan. Värmde sedan på allt strax före servering (i ugn 100 grader).
Ingredienser
900 g kycklingfilé
3 vitlöksklyftor el 1 solo vitlök
Rivet skal av 1 citron
Rivet skal av 1 citron - till dekor
1 msk repad rosmarin
1 msk repad timjan
1 dl grovhackad persilja
¾ dl olivolja
1 msk salt
2 krm peppar
Yoghurtsås
Matlagningsyoghurt
Thaisås
Honung
Instruktioner
- Skala och hacka vitlök.
Mixa vitlök, skal av en citron (spara den andra till dekor!), örter, olja, salt och peppar.
Lägg kyckling i bunke och häll över örtmixen.
Marinera gärna ett par timmar, även om det går bra att "köra direkt".
- Stek kycklingen ca 2 min/sida.
Lägg över i ugnssäker form och stek färdigt i ugn, 30 min i 150 graders värme.
- Riv över skal från 1 citron att dekorera med.
- Blanda ihop yoghurt, thaisås och honung till såsen som bör stå ett par timmar i kylskåp för att mogna innan servering.
Liknande recept
Kommentarer (0)