Kycklingbitar med yoghurtsås

Serverar: 8-10 portioner

Receptet är för 8-10 personer. Ingick i dotterns studentbuffé. 1,5 kg filé var nog lagom till 30 personer. I övrigt bjöd vi på: - minipizzor - potatissallad, - 1 kötträtt - 2 såser, - mozzarellatallrik, - chark-tallrik, - osttallrik - två desserter - kaffe&tårta + bullar Jag marinerade kycklingen i örtblandningen några timmar innan jag stekte och stekte upp det dagen innan. Värmde sedan på allt strax före servering (i ugn 100 grader).

Ingredienser

  • 900 g kycklingfilé
  • 3 vitlöksklyftor el 1 solo vitlök
  • Rivet skal av 1 citron
  • Rivet skal av 1 citron - till dekor
  • 1 msk repad rosmarin
  • 1 msk repad timjan
  • 1 dl grovhackad persilja
  • ¾ dl olivolja
  • 1 msk salt
  • 2 krm peppar
  • Yoghurtsås
  • Matlagningsyoghurt
  • Thaisås
  • Honung
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka vitlök. Mixa vitlök, skal av en citron (spara den andra till dekor!), örter, olja, salt och peppar. Lägg kyckling i bunke och häll över örtmixen. Marinera gärna ett par timmar, även om det går bra att "köra direkt".
    2. Stek kycklingen ca 2 min/sida. Lägg över i ugnssäker form och stek färdigt i ugn, 30 min i 150 graders värme.
    3. Riv över skal från 1 citron att dekorera med.
    4. Blanda ihop yoghurt, thaisås och honung till såsen som bör stå ett par timmar i kylskåp för att mogna innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben