Kycklingbröst med laxfyllning

Serverar: 4 portioner

En suberb rätt. Det ljusa kycklingköttet fylls med rökt lax och serveras med en mild citronsås på en bädd av spenat.

Ingredienser

  • 4 kycklingbröst à ca 150 g
  • 125 g rökt lax
  • 1 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm citronpeppar
  • Citronsås
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 2 msk idealmjöl
  • 2 dl vatten
  • 2,5 dl crème fraiche
  • 1,5 msk citronsaft
  • Rivet skal av en citron
  • Instruktioner

    1. Skär ett snitt i kycklingbröstens insida och platta ut köttet ordentligt.
    2. Hacka laxen fint och lägg i en skål. Tillsätt ägg, salt och citronpeppar och rör ihop till en smidig massa.
    3. Lägg laxblandningen på de utplattade kycklingbrösten och rulla ihop dem. Slå in dem i aluminiumfolie och baka dem i 150 grader, 15-20 minuter.
    4. Gör under tiden citronsåsen. Smula ner buljongtärningen i en kastrull och tillsätt mjöl och vatten. Vispa runt några varv och tillsätt crème fraiche. Låt såsen koka upp och bli lagom tjock i konsistensen. Smaksätt såsen med citronsaft och citronskal.
    5. Servera med kokt ris och bladspenat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben