Kycklingburgare med fruktsalsa

Serverar: 4 portioner

Smarrig burgare med frisk fruktsalsa. Glutenfri och laktosfri.

Ingredienser

  • 2 skivor bacon, gärna på kyckling eller kalkon
  • 600 g kycklingfärs
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Smör/olja till stekning
  • 2 skivor ost, t ex Herrgård eller Svecia, eventuellt laktosfri
  • Salsa
  • 1 röd chili
  • 2 kiwi
  • 2 limefrukter
  • 1 msk honung
  • 1-2 droppar tabasco
  • 250 g frysta mangotärningar, tinade
  • ½ dl hackad koriander
  • ½ dl hackad mynta
  • Tillbehör
  • Hamburgerbröd, glutenfria
  • Salladsblad
  • Skivade rödlöksringar
  • Skivad tomat
  • Instruktioner

    1. Salsa: Kärna ur och finhacka chilifrukten. Skala och tärna kiwi. Blanda saften från limefrukterna, honung och tabasco i en skål. Vänd ner chili, kiwi, tinade mangotärningar, koriander och mynta. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur till serveringen.
    2. Kycklingburgare: Finhacka baconet och blanda med färsen. Krydda och forma till 4 biffar. Stek i smöret/oljan 3-5 minuter per sida. De blir supergoda på grillen också. Lägg en halv skiva ost på varje biff och efterstek under lock 3 minuter eller tills biffarna är genomstekta och osten smält.
    3. Servera kycklingburgarna med salsan och tillbehören.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben