Kycklingfilé i ugnen

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Supergod bjudrätt!

Ingredienser

  • 4 -6 kycklingfiléer
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk dijonsenap
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 msk flytande buljong
  • 1 pkt Apetina fetaost
  • 2 pkt bacon
  • 1/2 - 1 tsk sambal oelek
  • Instruktioner

    1. Bryn kycklingfiléerna, hela eller i bitar, lägg i ugnsform.
    2. Knaperstek baconet, strö över kycklingen.
    3. Mosa fetaosten med en gaffel och lägg ner i en bunke.
    4. Blanda därefter ner de resterande ingredienserna och rör om. Häll det över kycklingen.
    5. Ställ in i ugnen, ca 30 minuter på 175 grader.
    6. Servera gärna med pressad potatis och sallad!

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (5)

    tagetes 29 mars 2008

    den var mycket god

    Helena1989 30 april 2008

    Gott recept. Dock skulle det ha varit gott med rostade jordnötter i också.

    mclpb 18 augusti 2009

    En mycket god rätt. För att fà en riktigt mör kycklingfilé marinerar jag den gärna i honung, soja och olivolja, i flera timmar. Till det här receptet använde jag en crème fraîche med örter. Det var gott. Bravo till camilla 1982 ! mclpb

    tjorven66 3 januari 2011

    Kyckling, fetaost och bacon, mycket bra smakkombination. Enkelt och gott helt enkelt !

    ChristelBenke 6 januari 2012

    Mycket gott och uppskattat av alla 9 som åt detta när jag lagat till det! Kan varmt rekommenderas! Går dock utmärkt att använda annan buljong än flytande, jag rörde ut lite buljong i pastaform (Alpnaerings) i lite av grädden som jag värmt i mikron och det funkar jättebra! Funkar även utan fetaost :).

    Relaterade Artiklar

    Kycklingfilé med cashewnötter
    Kycklingfilén lagas i en wok och har en läcker smak av ingefära, ch...

    Digital termometer för perfekt resultat
    För att få kött, fågel och fisk tillagat exakt som man önskar är de...

    Fräscha sommarrätter
    Dags att ladda, nu är picknicktiderna här! Dessutom vill man ju gär...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben