Lerfat önskvärt
En typisk rätt från Spanien
Ingredienser
2 kg lamm med ben
2 gula lökar
2 tomater
4-6 potatisar
4-6 vitlöksklyftor
Mald rosmarin
Persilja
3 dl olivolja
½-1 liter vitt vin
Instruktioner
- Tag styckade lammdelar, ben alt axlar, behöver inte vara de finaste delarna på lammet, och lägg i lergrytan.
- Dela lök och tomater i klyftor och lägg mellan köttdelarna. Halvera potatisarna (behåll skalet på)
Häll över olja, ca 3 dl, får gärna vara mera, så att olja finns på alla köttiga delar. Strö över rikligt med mald rosmarin.
- Krossa vitlök med persilja i en mortel och lite olja till en smet och lägg över köttdelarna. Slå på vinet och täck med alufolie.
- Sätt in i ugnen på 175 grader i 1 timme. Ta ut och häll på ev. mer vin och ta bort folien och ställ i ugnen ytterligare c; 45 minuter.
Ät och drick ett gott vin till.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Digital termometer för perfekt resultat
För att få kött, fågel och fisk tillagat exakt som man önskar är de...
Recept från Bordeaux
Detta är ett riktigt Bordeauxrecept. lamm, timjan och vitlök...Lamm...
Kuckeliku!
När påsken närmar sig känns det att det är vår i luften. Får vi bjuda...