Lamm i ugn

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Lerfat önskvärt En typisk rätt från Spanien

Ingredienser

  • 2 kg lamm med ben
  • 2 gula lökar
  • 2 tomater
  • 4-6 potatisar
  • 4-6 vitlöksklyftor
  • Mald rosmarin
  • Persilja
  • 3 dl olivolja
  • ½-1 liter vitt vin
  • Instruktioner

    1. Tag styckade lammdelar, ben alt axlar, behöver inte vara de finaste delarna på lammet, och lägg i lergrytan.
    2. Dela lök och tomater i klyftor och lägg mellan köttdelarna. Halvera potatisarna (behåll skalet på) Häll över olja, ca 3 dl, får gärna vara mera, så att olja finns på alla köttiga delar. Strö över rikligt med mald rosmarin.
    3. Krossa vitlök med persilja i en mortel och lite olja till en smet och lägg över köttdelarna. Slå på vinet och täck med alufolie.
    4. Sätt in i ugnen på 175 grader i 1 timme. Ta ut och häll på ev. mer vin och ta bort folien och ställ i ugnen ytterligare c; 45 minuter. Ät och drick ett gott vin till.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Digital termometer för perfekt resultat
    För att få kött, fågel och fisk tillagat exakt som man önskar är de...

    Recept från Bordeaux
    Detta är ett riktigt Bordeauxrecept. lamm, timjan och vitlök...Lamm...

    Kuckeliku!
    När påsken närmar sig känns det att det är vår i luften. Får vi bjuda...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben