Lamm med bönsallad och vitlöksyoghurt
Marinera gärna köttet under natten. Det är både praktiskt och ger en godare smak. Receptet kommer ursprungligen från Italien, med mat och vin från dess trakter. För detta recept rekommenderars i det här fallet det italienska vinet Rocca di Montemassi.
Ingredienser
3 vitlöksklyftor
1 kvist rosmarin
4 msk olivolja
600 g lammentrecote
1 msk smör
2 dl turkisk yoghurt
2 burkar á 200 g vita bönor
1 rödlök
6 soltorkade tomater
150 g haricots verts
75 g pinjenötter
Salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader
- Skär 2 vitlöksklyftor i tunna skivor. Dra av bladen från rosmarinen och blanda med vitlöken och 3 msk olivolja i en plastpåse. Lägg ner lammentrecoten i påsen, marinera i kylskåpet i minst 1 timme.
- Smält smör i en stekpanna. Bryn lammet runtom på hög värme i 2 minuter. Lägg över i en ugnsform och stek tills innertemperaturen är 58°-60°, ca 15-20 minuter. Låt vila under folie.
- Blanda yoghurt med 1 pressad vitlöksklyfta och 1 krm salt i en skål.
- Skölj bönor, skär rödlök i tunna skivor och strimla tomater.
- Hetta upp 1 msk olivolja i en stekpanna, tillsätt haricots verts och löken. Fräs på medelhög värme i 3 minuter. Vänd ner bönorna och tomatstrimlorna. Låt allt bli varmt och lägg sedan upp på ett fat.
- Rosta pinjenötter i en torr stekpanna på hög värme under omrörning i 2 minuter. Strö över bönsalladen.
- Skär upp köttet och servera det med bönsalladen och vitlöksyoghurten.
Liknande recept
Kommentarer (0)