Lammstek med lufttorkad skinka och vitlök

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Lammstek fungerar såväl till vardag som fest. Servera gärna med ugnsstekta grönsaker och ett gott vin.

Ingredienser

  • 3.5 kg lammstek med ben
  • 5 hg lufttorkad skinka
  • 1 citron, skalet, gärna ekologisk
  • 6 klyftor vitlök
  • 3.5 msk rapsolja
  • 1 kruka timjan
  • 1 kruka rosmarin
  • 1 msk honung
  • Peppar
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Riv citronskal och krossa vitlöken Finfördela skinkan, kryddorna och blanda detta med rapsoljan, citronskal, vitlök och honungen.
    2. Putsa lammet och gör sedan en centimeter djupa snitt. Tryck in fyllningen i dessa snitt. Lägg folie under lammet för att fånga skyn
    3. Stek i 225 graders värme i cirka 20 min. Sänk sedan värmen till 175 grader och stek lammet tills det har uppnått en innertemperatur på 75 grader. Låt steken vila i cirka 10 min innan du skär upp köttet.
    4. Tips! Servera gärna ugnsstekta rotfrukter till denna rätt. Exempel potatis, rödbetor, morötter, och palsternacka eller andra rotfrukter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben