Lax à la italiana med hummersås

Mycket smak!! Kommer att göras igen!

Ingredienser

  • 600 g laxfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 gul lök, finhackad
  • 300 g champinjoner, finhackade
  • 2 msk smör
  • ½ tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 dl parmesanost, ca 75 g
  • Såsen
  • 1 gul lök, ca 125 g
  • 1 morot, liten, ca 100 g
  • 2 msk smör
  • 2 msk hummerfond, koncentrerad
  • 1 dl vitt vin, torrt
  • 1-5 dl vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk vatten
  • ½ krm cayennepeppar
  • 1 krm strösocker
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Börja med hummersåsen. Finhacka löken. Skala moroten och skär i små tärningar. Stek hacket i smör på svag värme tills det mjuknat.Tillsätt hummerfond, vitt vin och fiskbuljong. Klicka i tomatpurén. Koka ihop tills 3 dl återstår. Sila. Rör ut maizena i vatten, vispa ner och koka upp. Smaka av med cayennepeppar och strösocker.
    2. Vispa grädden. Vispa ner den i såsen strax före servering. Sätt ugnen på 200°. Finhacka lök och champinjoner. Fräs i smör. Salta och peppra. Låt blandningen svalna.
    3. Riv parmesanosten grovt. Blanda den med lök- och champinjonhacket. Salta och lägg laxen i en smörad ugnssäker form. Bred svampröran ovanpå. Ugnsbaka i mitten av ugnen ca 20 min. Servera laxen med sås och pressad potatis

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben