Lax med "pesto"

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En god och snabb lax, som om man byter ut ost o creme fraiche mot lättare variant även kan bli en mager rätt.

Ingredienser

  • 600 g laxfilé med skinn
  • 250 g fryst spenat
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • ½ kruka färsk eller 30 g fryst basilika
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 dl lagrad ost
  • 2 dl creme fraiche
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Tina spenaten. Skär laxen i 4 portionsbitar och lägg dom på ett ugnssäkert fat. Krama vattnet ur spenaten och hacka den. Skala och pressa vitlöken. Hacka basilikan. Blanda alla ingredienserna och bred blandningen över laxbitarna. (så här långt kan man förbereda och låta laxen så i kylen några timmar om man behöver) stek laxen i mitten av ugnen i ca 15 min. servera laxen med pasta eller pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Zinfandel
    Drick ett neutralt vitt vin, drick ett ljust rosévin med viss sötma...

    Bagels & Grissini
    Bagels har verkligen blivit en bestseller här i Sverige. Har du inte m...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben