Laxburgare

Serverar: 8 portioner

Den är bara så god

Ingredienser

  • 500 g laxfiléer
  • 2 msk hummerfond
  • 1ägg
  • 4 st formbröd
  • 2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk lätt-creme fraiche, från burken nedan
  • 3/4 dl ströbröd
  • 2 msk olja
  • Skagenröra
  • 200 g räkor med skal
  • 1 burk lätt creme fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1 knippa dill
  • 1 krm salt
  • Till servering
  • Hamburgarebröd
  • Sallad
  • Tomat
  • Instruktioner

    Ta bort skinn och ben från laxen. Skär fiskköttet ibitar och lägg dem i en matberedare med kniv. Tillsätt fond och ägg.Skär bort kanterna på brödet och tillsätt det , samt salt och peppar. Kör till en smet. Tillsätt creme fraiche. Häll upp ströbrödet på en tallrik. Forma åtta st burgare, vänd dem i ströbrödet. Skala och hacka räkorna och blanda dem med creme fraiche, majonäs och tomat pure. Klipp eller hacka dillen fint och blanda ner den tillsammans med räkorna salta. Stek burgarna i olja eller grilla dem , ca 5 min per sida. Värm ev hamburgerbrödet, dela dem och lägg på sallad,skivad tomat och solrosskott lägg på burgaren och toppa med skagen röra och skivad citron.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Härliga fiskrätter!
    Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben