Dessa är verkligen jättegoda burgare. Vi brukar äta smörslungad spenat och kokt potatis eller potatisklyftor till. Jag tänkte prova att servera dem med hamburgerbröd och grönsaker en dag.
Ingredienser
350 g skinn- o benfri laxfilé
1 tsk salt
1 röd chilipeppar
2 salladslökar
1 lime
1 msk potatismjöl
½ dl matlagningsyoghurt el crème fraiche
1 msk smör
Sås
1 ½ dl matlagningsyoghurt
½ dl majonnäs
1-2 salladslökar
½ msk pressad lime
1 tsk flytande akaciahonung
1 dl dill och gräslök
1 tsk färsk citrontimjan
Salt
Vitpeppar
Instruktioner
- Tina fisken om den är djupfryst. Mixa laxen med saltet i matberedare.
- Dela och kärna ur chilipepparn.
- Finstrimla salladslöken. Riv limen. Blanda laxen med chilipeppar, salladslök, limeskal, potatismjöl och matlagningsyoghurt till en jämn färs.
- Forma färsen till 4 runda biffar. Med vattensköljda händer går det lätt.
- Stek biffarna i smör på medelvärme, ca 3 minuter per sida.
- Sås:
Strimla salladslöken fint. Hacka dillen och gräslöken.
- Repa bladen av timjan. Blanda alla ingredienserna till såsen.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Härliga fiskrätter!
Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...