Laxgryta med saffran

Serverar: 4-6 portioner

En härligt mustig fiskgryta blir god att bjuda på när det är dags för höstfest. Mjuk och len i smakerna och mycket mättande.

Ingredienser

  • 500 g laxfilé
  • 1 mellanstor zucchini
  • 3 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 4 mellanstora potatisar
  • 7 dl fiskbuljong
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • ½ g saffran
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 krm cayennepeppar
  • Rivet skal av 1 citron
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 broccoli
  • 150 g haricots verts
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Persilja
  • Servering
  • Ett gott bröd att doppa i grytan
  • Instruktioner

    1. Skär laxen i stora kuber. skär zucchinin i bitar. Hacka löken grovt och finhacka vitlöken. Dela broccolin i små bitar och haricots verts i mindre bitar. Skala och tärna potatisen.
    2. Fräs lök, vitlök och zucchini mjuka i olivoljan. Lägg i potatistärningar, fiskbuljong, krossade tomater, saffran, citronskal, paprikapulver och cayennepeppar. Låt sjuda i 15 minuter eller tills potatisbitarna är genomkokta.
    3. Häll i grädden och smaka av med citronsaft, salt och peppar. Lägg i broccolin, haricots verts och lax. Låt grytan sjuda tills laxen är färdig.
    4. Toppa med klippt persilja och servera med ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben