Laxgryta med saffran och bönor

Serverar: 4 portioner

Härligt doftande och värmande gryta! Rostat bondbröd som gnidits in med vitlök, olivolja och flingsalt smakar härligt till fiskgrytan. För den som önskar något mer mättande passar potatismos eller ris bra till.

Ingredienser

  • 500-600 g laxfilé
  • 1 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 stjälkar selleri
  • 300 g tomater
  • Olivolja
  • ½ g saffran
  • 1½ dl vitt vin
  • 2½ dl mellangrädde
  • 1½ dl vatten
  • 1 msk fiskfond på flaska
  • Flingsalt
  • Tabasco
  • 1 burk stora, vita bönor, 400 g
  • 100 g färsk babyspenat
  • Instruktioner

    1. Skär laxen i kuber. Skölj och strimla purjolöken. Hacka vitlöken, strimla sellerin, grovhacka tomaterna. Fräs purjolök, vitlök och selleri i olivolja i en traktörpanna. Tillsätt saffran och tomater och fräs ytterligare några minuter.
    2. Tillsätt vin, grädde, vatten och fond. Koka såsen under lock 15 minuter. Smaka av med salt och tabasco. Skölj bönorna och låt rinna av. Vänd ner bönor, spenat och fisk i såsen. Sjud sakta under lock 4 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben