Laxkotletter med lingon

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Smaskens även i fjällvärlden!

Ingredienser

  • 1 pkt frysta laxkotletter
  • Rårörda lingon
  • Grädde
  • Viltfond
  • Timjan
  • persilja helst färsk
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Potatis att pressa
  • Instruktioner

    1. Lägg 4 skårade, saltade o lätt kryddade laxbitar i en ungsfast form, slå över grädde rikligt, , 2 matskedar lingon per bit, 2 matskedar viltfond per bit och in i ugnd 200 " i 20 min. = lika länge som du kokar i lättsaltat vatten potais att pressa!
    2. Ta ut laxen, klipp timjan över var bit, pressa potatisen o toppa med persilja, Servera. Som bordskrydda lingon, och med en halvtorr Riesling eller Mosel!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    mep 11 januari 2012

    Jättegott! Mycket uppskattat. Kommer att laga det fler gånger

    Cindroses 13 februari 2012

    Jättegott! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben