Leifs päronkaka!
Serverar:
8-10 portioner
God kladdkaka med skivade päron i botten!
Ingredienser
1 stor burk konserverade päron, ca 800 g
Torra varor
3 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
4 msk kakao
1 ½ tsk bakpulver
Våta varor
150 g smält smör
1 ½ dl kallt vatten
2 ägg
Instruktioner
Smörj och bröa (gärna med kokos) en form med löstagbara kanter. Skiva burkpäronen och sprid ut i botten.
Blanda de torra och de våta ingredienserna var för sig. Slå de våta varorna över de torra och rör om. Häll smeten i formen.
Grädda mitt i ugnen, 175 grader ca 35 minuter. Då blir den lite kladdig. Vill man ha lite torrare kaka gräddar man den i 40-50 minuter.
Serveras med vaniljglass eller vispad grädde.
Liknande recept
Strösslad päronkaka
5
10
1
Päronkaka
6-8
Karins Päronkaka
1
30 min
6
2
Päronkaka från Laisaliden
4
Päronkaka, kanel- och ingefärsdoftande
5
30 min
2
Leifs krämiga sallad
4
Leifs smakrika fläskfilé
4-6
päronkaka
10
Päronkaka
5
6
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!