Leifs päronkaka!

Serverar: 8-10 portioner

God kladdkaka med skivade päron i botten!

Ingredienser

  • 1 stor burk konserverade päron, ca 800 g
  • Torra varor
  • 3 dl socker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 msk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • Våta varor
  • 150 g smält smör
  • 1 ½ dl kallt vatten
  • 2 ägg
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa (gärna med kokos) en form med löstagbara kanter. Skiva burkpäronen och sprid ut i botten.
    2. Blanda de torra och de våta ingredienserna var för sig. Slå de våta varorna över de torra och rör om. Häll smeten i formen.
    3. Grädda mitt i ugnen, 175 grader ca 35 minuter. Då blir den lite kladdig. Vill man ha lite torrare kaka gräddar man den i 40-50 minuter.
    4. Serveras med vaniljglass eller vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben