Lever i ugn

Måste prövas om man gillar lever super gott! Mitt eget recept

Ingredienser

  • 500-700 g ungnötlever
  • ca 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar
  • 2 gula lökar
  • ½ gurka
  • 3 tomater
  • 4 dl grädde
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader Jag blandar vetemjöl salt och vitpeppar i en plastpåse skakar den. Skiva levern inte så tjocka skivor. Lägg i skivorna i plastpåsen och ruska om ordentligt så det blandas med vetemjölet. Stek bitarna i en stekpanna och täck ett lager lever i botten på en eldfast form. Hacka löken och stek den mjuk lägg över i formen. Skiva tomater och gurkan lägg i formen. Stek det som är kvar av levern och täck med det överst. Jag brukar vispa ur pannan med lite vatten och hälla över. Sist slår jag grädden över jag brukar ta laktosfri grädde men det är valfritt. Servera med nykokt potatis och lingonsylt smakar mums lovar jag. Gräddas i ugn 40-45 minuter.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (1)

    annis70 15 juni 2010

    Jag tycker som regel inte om lever,allra helst inte stekt som den är.Tycker den blir så torr. Men ville ändå pröva det här receptet.Det blev en dunderhit kan jag säga,mkt saftig och god,mums.Mvg blir det dvs en 5:a ;))

    Relaterade Artiklar

    Alternativ kräftskiva - räkor och musslor
    En av mina stora passioner i livet är skaldjur. Här får du receptet på...

    Hummer
    Hummern är verkligen ett skaldjur med hög lyxfaktor. Den lever på klip...

    Havskräfta
    Havskräftan kallas även kejsarhummer eller norsk hummer. Den påminner...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben