Lime- och ingefärsglass med kiwisalsa

Serverar: 4 portioner

Glassen har en god frisk syrlighet och en pigg hetta av ingefära. Halvtina glassen- då smakar den ännu godare!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 msk florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • Rivet skal av 1 lime
  • 3 msk pressad lime
  • 2 msk flytande honung
  • 1½ tsk mald ingefära
  • Salsa
  • 4 kiwi
  • 1 msk florsocker
  • 1 msk pressad lime
  • Instruktioner

    1. Dela äggen. Vispa äggvitorna till fast skum. Vispa äggulor, vaniljsocker och florsocker till en ljusgul, fluffig smet.
    2. Vispa grädden lätt. Blanda ner limeskal och-saft, honung och ingefära i äggulesmeten. Vänd ner äggvita och grädde. Frys smeten i glassmaskin.
    3. Skala och skär kiwin i små tärningar. Blanda kiwin med florsocker och limesaft.
    4. Servera salsan till glassen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben