Lime- och myntafromage
Serverar:
4 portioner
En läskande fromage i sommarvärmen och även vid andra tillfällen.
Ingredienser
3 gelatinblad
2 dl gräddfil
250 g kesella kvarg, jordgubb & lime
1 msk florsocker
1 msk hacka färsk mynta
Rivet skal av ½ lime
2 ½ tsk salt
Garnering
Jordgubbar
Instruktioner
Låt gelatinet ligga i kallt vatten i 5 minuter.
Blanda gräddfil, kvarg, florsocker, mynta och limeskal.
Lyft upp gelatinet ur vattnet. Lägg det i en liten kastrull tillsammans med 1 msk vatten och låt smälta på svag värme.
Rör ner gelatinet i gräddfilblandningen. Häll upp i portionsformar. Låt stelna i kylen ca 4 timmar.
Garnera med jordgubbar.
Liknande recept
Lime- och vaniljmarinerade hallon
5
4
2
Papadums med lime- och mangoyoghurtdip
4
1
Lime- och jordgubbsglass
3.5
30 min
2-3
Lime- och korianderaioli
3
10 min
4
2
Lime- and lemon pie
8
1
Lime- & kokosmuffins
12
Lime- och chiligravad lax
6
1
Lime- och ingefärskaka
Renbiff med lime- och enbärssmör och mandelpotatispuré
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!