Lime- och myntafromage

Serverar: 4 portioner

En läskande fromage i sommarvärmen och även vid andra tillfällen.

Ingredienser

  • 3 gelatinblad
  • 2 dl gräddfil
  • 250 g kesella kvarg, jordgubb & lime
  • 1 msk florsocker
  • 1 msk hacka färsk mynta
  • Rivet skal av ½ lime
  • 2 ½ tsk salt
  • Garnering
  • Jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Låt gelatinet ligga i kallt vatten i 5 minuter.
    2. Blanda gräddfil, kvarg, florsocker, mynta och limeskal.
    3. Lyft upp gelatinet ur vattnet. Lägg det i en liten kastrull tillsammans med 1 msk vatten och låt smälta på svag värme.
    4. Rör ner gelatinet i gräddfilblandningen. Häll upp i portionsformar. Låt stelna i kylen ca 4 timmar.
    5. Garnera med jordgubbar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben