Lime- och passionsbrulé

Serverar: 4 portioner

Älskad efterrätt med nya smaker! Perfekt till fest, den lagas dagen innan.

Ingredienser

  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 3/4 dl strösocker
  • 5 medelstora äggulor
  • 1/2 msk vaniljsocker
  • 2 passionsfrukter, ca 1/2 dl fruktkött
  • Rivet skal av 1 lime
  • 2 msk farinsocker eller råsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150°.
    2. Vispa ihop grädde och socker i en kastrull. Koka upp.
    3. Vispa ihop äggulor och vaniljsocker. Häll i grädden under kraftig vispning.
    4. Dela och gröp ur passionsfrukterna. Tillsätt fruktkött och limeskal i gräddblandningen och häll i 4 ugnssäkra portionsformar, rymd ca 1 1/2 dl.
    5. Grädda i vattenbad i nedre delen av ugnen ca 1 tim.
    6. Låt formarna stå i kylen över natten.
    7. Sätt ugnen på grill, högsta värme.
    8. Strö farinsocker över bruléerna och gratinera i övre delen av ugnen med öppen ugnslucka ca 1 min tills sockret smält. Passa noga!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben