Lingon och blåbärsskorpor

Serverar: 25 portioner

Måste helt enkelt prova dessa!

Ingredienser

  • 9 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 150 g mjukt smör
  • 1 dl lingon
  • 1 dl blåbär
  • Instruktioner

    1. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ihop ägg och mjölk med en gaffel. Smula ner smöret i mjölblandningen och blanda sedan i äggmjölken. Arbeta snabbt ihop till en deg.
    2. Blanda till sist i bären. Detta är enklast att göra med händerna på en mjölad bänk. Dela degen i tre delar och forma längder. Lägg längderna på två plåtar. Platta till dem något med handen. Grädda en plåt i taget i 225 grader i 12 minuter. (Eller båda plåtarna i varmluft i 200 grader.)
    3. Låt längderna svalna. Skär dem i 2-3 cm sneda bitar. Rosta skorporna i nedre delen av ugnen i 175 grader i 20 minuter tills de fått en gyllenbrun färg. (150 grader i varmluft i 20 min.)
    4. Torka dem sedan några timmar, med ugnsluckan lite på glänt, i 100 grader eller över natten i 50.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben