Lingon och solrosfrökaka

Serverar: 10-12 portioner

Kanel, vanilj och lingon ger fin julsmak.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 3 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1tsk kanel
  • 1 dl lingonsylt
  • 3 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 1½ dl rostade solroskärnor
  • 1½ dl kesella vanilj
  • kanel
  • frysta lingon
  • Lingonblad
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en 2 liters-kastrull. Ta den från spisen och rör ner socker, vaniljsocker, kanel och lingonsylt. rör ner ett ägg i taget och sist mjölet blandat med bakpulver och solroskärnor. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 minuter. Låt kakan kallna. Bred över kesella och sikta över kanel i form av ett hjärta. Garnera med lingon och blad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben