Lingon och Toscabakelse

Tid: 20 minuter

Lättgjorda smördegsbakelser med toscatopping. Lägg ihop dem vid serveringsdags med grädde och lingonsylt emellan.

Ingredienser

  • 1 pkt (2 rullar) fryst smördeg
  • Tosca
  • 60 g smör
  • 1 ½ dl socker
  • 100 g flagad mandel
  • 2 msk mjölk
  • 1 msk vetemjöl
  • Fyllning
  • 2 dl vispgrädde
  • Ca 1 ½ dl lingonsylt
  • Instruktioner

    1. Tina smördegen enligt anvisningarna på paketet. Picka plattorna med en gaffel och lägg på plåt.
    2. Toscan: Smält smöret i en kastrull på svag värme. Rör ner övriga ingredienser. Bred toscasmeten över smördegsplattorna och grädda i 225* ca 12 minuter eller tills de ”puffat” upp och fått fin färg. Skär plattorna i rutor med en vass kniv. Låt svalna på galler.
    3. Fyllningen: Lägg samman smördegsplattorna med vispad grädde och lingonsylt emellan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben