Lingonsylt med äpple

Sylten är god till gröt eller som efterätt till mjölk.

Ingredienser

  • 3 liter lingon
  • 1 kg äpplen
  • 4 dl vatten
  • 10 dl strösocker
  • 3 bitar hel kanel
  • Instruktioner

    Rensa och skölj lingonen. Skölj, skala och kärna ur äpplerna. Skär dem i bitar. Koka upp vatten, lingon och äpplen. Tillsätt sockret och kanelstänger och låt sylten sjuda, ca 20 minuter. Skaka grytan då och då. Skumma och ös upp sylten i rena varma burkar. Sätt på lock och vänd burkarna upp och ner. Låt dem kallna. Förvara dem i kylen. Det blir 3 burkar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Kändiskockar lagar husmanskost
    "Få rätter ger mig en så stark association av husmanskost som blodpudd...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben