Majssoppa med chilisting

Serverar: 4 portioner

En len majssoppa med chili och starka korvar.

Ingredienser

  • 2 burkar majs (à 340 g)
  • 2 gula lökar
  • 2-3 chilifrukter (t.ex. spansk peppar)
  • 1 msk spiskummin
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 liter vatten
  • 3 msk konc kyckling- eller grönsaksfond
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • ½ lime (färskpressad juice)
  • 3 kryddiga korvar (t.ex. kabanoss, ca 240 g)
  • Olivolja
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skala och grovhacka löken. Dela, kärna ur och strimla chilifrukterna. Fräs löken i 2 msk olja. Tillsätt spiskummin och gurkmeja.
    2. Häll av majsen, blanda ner den i fräset och rör om. Tillsätt vatten och fond. Koka upp soppan och sjud i ca 10 minuter.
    3. Ta kastrullen från värmen. Mixa soppan slät med stavmixer. Tillsätt grädde, limejuice och ½ tsk salt. Låt soppan bli varm.
    4. Skär korven i skivor och stek 5 minuter. Servera soppan med korven.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben