Goda rutor utan vanligt mjöl. Goda med en skiva ost.
Ingredienser
2½ dl mandel, 100g
2 dl cashewnötter, 75g
2 tsk bakpulver
½ dl fibrex
1 tsk fiberhusk
2-3 msk rapsolja
2 tsk brödkryddor
1 burk kesella 10%, 250g
2 ägg
Garnering
Sesamfrön
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Mal mandeln och nötterna till ett fint mjöl och blanda med bakpulver, fibrex, fiberhusk, olja och kryddor. Häll i kesella och blanda till en geggig smet. Tillsätt äggen och rör runt.
Lägg smeten på en plåt med bakplåtspapper och sprid ut den så att den blir ca 1 cm tjock. Strö över sesamfrön.
Grädda i ugnen ca 10 minuter eller tills brödet fått fin färg. Låt svalna på galler och skär i rutor.
Förvara i kylen.