Mandel- och cashewrutor

Goda rutor utan vanligt mjöl. Goda med en skiva ost.

Ingredienser

  • 2½ dl mandel, 100g
  • 2 dl cashewnötter, 75g
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ dl fibrex
  • 1 tsk fiberhusk
  • 2-3 msk rapsolja
  • 2 tsk brödkryddor
  • 1 burk kesella 10%, 250g
  • 2 ägg
  • Garnering
  • Sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Mal mandeln och nötterna till ett fint mjöl och blanda med bakpulver, fibrex, fiberhusk, olja och kryddor. Häll i kesella och blanda till en geggig smet. Tillsätt äggen och rör runt.
    3. Lägg smeten på en plåt med bakplåtspapper och sprid ut den så att den blir ca 1 cm tjock. Strö över sesamfrön.
    4. Grädda i ugnen ca 10 minuter eller tills brödet fått fin färg. Låt svalna på galler och skär i rutor. Förvara i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben