Mandel- och kaffesnittar

Serverar: 45-50 portioner

Smarriga snittar som är frasiga på ytan och härligt segmjuka i mitten. En favoritkaka med en mild smak av kaffe.

Ingredienser

  • 1 msk snabbkaffepulver
  • ½ dl starkt kokt kaffe, kallt
  • 1½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 175 g smör
  • ½ dl finhackad sötmandel
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2 msk ljus sirap
  • 4½ dl vetemjöl
  • Garnering
  • ½ dl grovhackad sötmandel
  • ½ dl pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Lös upp snabbkaffepulvret i det kalla kaffet i en bunke. Blanda socker, vaniljsocker och smör till en grynig massa. Tillsätt finhackad mandel, bakpulver, salt, sirap, mjöl och kaffet. Blanda ihop allt till en deg.
    3. Dela degen i tre delar. Rulla ut dem till längder, 25-30 cm långa. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö över en blandning av grovhackad mandel och pärlsocker. Tryck till lite grann.
    4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 12-15 minuter. Skär längderna i sneda bitar, 1-2 cm, medan de är varma. Låt dem svalna på ett galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben