Mandel- och päronrutor

Serverar: 12 portioner

Saftig kaka med smak av päron, mandel och kanel.

Ingredienser

  • 2 dl socker
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2 ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • Ca 1 päron
  • ½ msk mald kanel
  • 1 msk socker
  • Garnering
  • 50 g mandelspån
  • ½ msk matolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form ca 25x35 cm.
    2. Rör ihop socker och smör till en jämn smet. Blanda i ägg, bakpulver och mjöl varvat med mjölken. Häll smeten i formen.
    3. Skala och skär päronet i tunna klyftor. Lägg dem i smeten med lite mellanrum. Strö över kanel och socker. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter.
    4. Rosta mandelspånen i olja i en stekpanna på medelhög värme tills de har fått en gyllenbrun färg. Lägg mandelspånen på ett hushållspapper och låt dem svalna.
    5. Strö dem över kakan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben