Mandel- och parmesanfrikadeller med saffran och grönkål
Serverar: 4 portioner
Få in lite mer grönt på julbordet. Smakkombinationen är ljuvlig i dessa vegetariska frikadeller - prova!
Tillsätt några droppar vatten om smeten blir väldigt smulig, äggens storlek gör att konsistensen kan variera.
Ingredienser
1 liter grönsaksbuljong
2½ dl mandelmjöl
2 dl fint riven parmesanost
1½ dl ströbröd
1 liten gul lök, finhackad
50 g grönkål, finhackad
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
½ g saffran
3 ägg
2 msk olja till stekning
Instruktioner
Koka upp buljongen i en bred kastrull. Blanda mandelmjöl, parmesan, ströbröd, lök, grönkål, salt och peppar i en bunke. Rör ut saffranet med 1 msk av buljongen i en skål.
Tillsätt äggen och vispa lätt med en gaffel. Häll äggblandningen över ingredienserna i bunken och blanda ordentligt. Forma ca 20 bollar med blöta händer.
Sänk ner bollarna i den kokande buljongen med en hålslev. Sänk värmen och låt sjuda i buljongen 6-8 minuter. Lyft ur bollarna och låt rinna av på en tallrik. Stek i olja till fin färg vid servering.