Mandel- och parmesanfrikadeller med saffran och grönkål

Serverar: 4 portioner

Få in lite mer grönt på julbordet. Smakkombinationen är ljuvlig i dessa vegetariska frikadeller - prova! Tillsätt några droppar vatten om smeten blir väldigt smulig, äggens storlek gör att konsistensen kan variera.

Ingredienser

  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 2½ dl mandelmjöl
  • 2 dl fint riven parmesanost
  • 1½ dl ströbröd
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 50 g grönkål, finhackad
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • ½ g saffran
  • 3 ägg
  • 2 msk olja till stekning
  • Instruktioner

    1. Koka upp buljongen i en bred kastrull. Blanda mandelmjöl, parmesan, ströbröd, lök, grönkål, salt och peppar i en bunke. Rör ut saffranet med 1 msk av buljongen i en skål.
    2. Tillsätt äggen och vispa lätt med en gaffel. Häll äggblandningen över ingredienserna i bunken och blanda ordentligt. Forma ca 20 bollar med blöta händer.
    3. Sänk ner bollarna i den kokande buljongen med en hålslev. Sänk värmen och låt sjuda i buljongen 6-8 minuter. Lyft ur bollarna och låt rinna av på en tallrik. Stek i olja till fin färg vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben