Mandel- och pinjenötsparfait

Serverar: 8 portioner

Underbart god och lätt att göra.

Ingredienser

  • 100 g mandelmassa
  • ½ dl pinjenötter
  • 3 äggulor
  • 3/4 dl socker
  • 5 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader.
    2. Skär mandelmassan i tunna skivor och skär därefter skivorna i små bitar. Strö ut dessa på bakplåtspapper tillsammans med pinjenötter och rosta blandningen i 7-8 minuter. Rör om någon gång så att det blir jämnt rostat. Låt det kallna på plåten.
    3. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Vispa därefter grädden och vänd ner alltsammans i äggsmeten.
    4. Ställ parfaitsmeten i frysen och rör om med jämna mellanrum så att det blir jämnt fryst. Rör ner mandelmassan och pinjenötterna i den nästan färdigfrysta smeten. Bred ut smeten i en rund bakform som mäter 20 cm. Djupfrys den.
    5. Servera och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben