Mandel- och valnötstårta

En utsökt tårta med mycket goda nötter.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk Vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 1 st ägg
  • Fyllning
  • 3 st ägg
  • 1 1/2 dl flytande honung
  • 25 g mjukt smör
  • 1 msk Vaniljsocker
  • 1 st apelsinskal , från 1 väl tvättad apelsin
  • 100 g Mandelsplitter (2 påsar)
  • 100 g valnötskärnor
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, salt, florsocker och vaniljsocker. 2. Smula ned smöret i blandningen. 3. Tillsätt äggen och knåda samman till en deg. 4. Täck degen med plastfolie och lägg i kyl minst en timme. 5. Knåda degen lätt och tryck ut den i smord springform, ca 24 cm diameter. 6. Sätt ugnen på 175 grader. 7. Rosta mandelsplitter någon minut i torr stekpanna. 8. Vispa samman honung, ägg, smör, vaniljsocker och rivet apelsingskal. 9. Tillsätt mandel och valnötter. 10. Häll fyllningen i pajformen. 11. Grädda i 175 grader i 30 - 40 min. 12. Låt kakan kallna helt, gärna i kylen innan servering. 13. Servera gärna kakan med en klick Vispad grädde. Tips: Prova att byta ut apelsinskal mot 2 tsk Dr. Oetker Pepparkakskryddor!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben