Mandelmassa för bakverk

Serverar: 1 portioner

Tid: 20 minuter

Mandelmassa är gott och otroligt lätt och billigt att göra själv. Fantastisk doftande tillbehör till bakverken.

Ingredienser

  • 200 g mandel
  • 4-5 droppar bittermandelarom
  • 1½ dl socker
  • 1 äggvita
  • Instruktioner

    Skålla mandeln och kasta skalen, Mixa mandeln tillsammans med socker och bittermandelaromen. Tillsätt lite äggvita och mixa tills du har en massa. Lägg i en plastfolie, förvara i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lovechili 27 november 2014

    Hej, undrar hur länge det håller sig i kylskåpet? Går det frysa också?/ Jennie

    Relaterade Artiklar

    Fettisdagen
    Förr åt man bara semlor en dag på året, nu för tiden äter vi semlor...

    Nötter
    Tyvärr är det alltför många som är allergiska mot denna godsak. Idag h...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben